Over dementia.nl

Dementie is een ziekte die vaak geassocieerd wordt met verwardheid en geheugenverlies, maar in feite is het een verzamelnaam voor een reeks van symptomen die de werking van de hersenen aantasten. Er zijn wel meer dan vijftig verschillende ziektes die dementie kunnen veroorzaken, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest bekende veroorzaker is. Deze vorm komt ook het meest voor: in 65% van de gevallen wordt dementie door de ziekte van Alzheimer veroorzaakt.  Andere veel voorkomende vormen van dementie zijn frontotemporale dementie (FTD), vasculaire dementie en Lewy body dementie.

Dementie is nog niet te genezen of te voorkomen. Bovendien is dementie een ziekte die steeds vaker voorkomt: schattingen gaan er vanuit dat in 2040 in Nederland zo’n half miljoen mensen een vorm van dementie zullen hebben. Het is dan ook belangrijk dat er nog meer aandacht komt voor deze aandoening.

Dementia.nl heeft als doel om hulp te bieden aan mensen met dementie en aan de mensen in hun omgeving. Deze informatieve website is het digitale naslagwerk waarop antwoorden op belangrijke vragen terug te vinden zijn. Wie te maken krijgt met dementie ziet immers veel zaken op zich afkomen. Op dementia.nl lees je onder andere meer over beginnende dementie, mantelzorg bij dementie, de verschillende fasen van dementie en mogelijke behandelingen van dementie.