Humanitas is een vereniging die mensen helpt die even wat hulp nodig hebben. Opgericht vlak na de bevrijding om de niet-kerkelijke deel van de bevolking te voorzien van de benodigde hulp. Nu is de organisatie actief in heel Nederland en telt 80 afdelingen. Met ongeveer 18.000 vrijwilligers geven zij meer dan 57.000 mensen het juiste duwtje in de rug.

Humanitas Thema’s:

Humanitas helpt met ruim 700 projecten en activiteiten die verdeeld zijn in 5 thema’s:

  1. Ouders & kinderen
  2. Meedoen in de maatschappij
  3. Eenzaamheid en isolement
  4. Actief ouder worden
  5. Rouw & verlies

Ouders & kinderen

Een oud Afrikaans gezegde luidt: “Er is een dorp nodig om een kind op te voeden”. Daarom kunnen sommigen wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding, zeker als je er alleen voor staat. Ook biedt Humanitas activiteiten voor kinderen en bemiddeling na een echtscheiding.

Meedoen in de maatschappij

Het lijkt zo makkelijk maar vele Nederlanders kampen met problemen. Te denken is aan armoede, maar ook hulp na detentie of immigranten die hun weg nog niet weten te vinden. Ook wordt er hulp geboden met computers en administratie.

Rouw & verlies

Het kan zijn dat door (plotseling) verlies je in de problemen kan komen, op allerlei manieren helpt Humanitas.

Actief ouder worden

Onder het thema actief ouder worden is er een fusie ontstaan tussen Zorggroep Florence en de Stichting Humanitas Woonzorgplus. Het is gericht op ouderen die zelfstandig (willen) blijven wonen. In de programmalijn Oud en Redzaam staat centraal dat de ouderen regie houden over hun eigen leven en betrokken blijven bij de omgeving.