Op 21 september is het weer Wereld Alzheimer Dag. Een dag die in het teken staat van het onder de aandacht brengen van Alzheimer, maar dan op een positieve manier. En daarom is de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) op zoek naar de meest inspirerende foto’s die Alzheimer in beeld brengen.

Alzheimer in Beeld

Onder de titel ‘Alzheimer in Beeld’ kun je via wereldalzheimerdag.nl nu je eigen foto inzenden die een van de vele gezichten van Alzheimer laat zich, of je nu een amateurfotograaf of professioneel plaatjesschieter bent. Op 21 september worden de winnaars bekendgemaakt. De juryprijs (een weekend weg voor twee) gaat naar de meest inspirerende foto volgens de jury, en drie publieksprijzen gaan naar de favorieten van de stemmer. Hierbij wordt een winnaar gekozen in elk van de drie thema’s die centraal staan: jeugd, het onderzoeksveld en zorgprofessionals.

De juryprijs wint niet alleen de eer en een weekend in het Delta Hotel in Vlaardingen, óók zal het toekomstig beeldmateriaal van ISAO geïnspireerd zijn door deze foto. Een prachtige kans, dus.

Hieronder een video na aanleiding van wereldalzheimerdag 2013.

Over de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek

De oorzaak van de ziekte van Alzheimer is op dit moment nog onbekend, en de ziekte op zichzelf is nog altijd ongeneselijk. De ISAO wil hier verandering in brengen, en ziet een toekomst voor zich waarin Alzheimer op z’n minst vertraagd kan worden, misschien genezen, of zelfs voorkomen. Zij steunt wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een wereld zonder Alzheimer en dementie. Een belastingvrije schenking kan via deze link.